'Rizeliler Kolay Kavga Ediyor'

Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, küçük suçların dışında, Rize'de halkın can ve mal güvenliğini tehdit edecek suçlar işlenmediğini söyledi.

Bunun yanında 2009 yılının ilk altı aylık bölümünde mala ve şahsa karşı işlenin suçlarda artış olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
''Rize'de şahsa karşı işlenen suçlarda artış söz konusu. Bu suçların nedenleri ise fıkra konusu olacak cinsten. Kavga eden kişilerin ifadeleri alındığında, çıkan kavgalara neden olarak gösterilen konular fındık kabuğunu doldurmayacak cinsten. Rizeli vatandaşlarımız, 'neden yan baktın, neden güldün' gibi nedenlerden dolayı kavga ediyor. İfade tutanaklarına da aynen böyle giriyor. İlimizde şahsa karşı işlenen suçlarda faillerin kimlik tespitinde zorluk çekilmiyor. Şahsa karşı işlenen suçlarda tarafların yüzde 90'ı birbirini tanıyor.''

Demirtaş, halkın mal ve can güvenliğini tehdit eden suçlarda Rize'nin Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirterek, ''2009 yılı içerisinde polisin sorumluluk alanında iki cinayet işlendi. Bu iki olayda polisiye tedbirlerle önlenemeyecek olaylardı. Geçtiğimiz yıl ise ilk altı ayda 5 cinayet işlenmişti. Polis mıntıkasında faili meçhul olay yok. Faili firarda olan bazı silahlı olaylar var. Bunların da bir an önce çözüme kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu. (aa)

 

Editör: TE Bilişim