KILIÇ: ''RAPORTÖR RAPORUNU SUNDU''
 
ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında raportörün raporunu hazırladığı belirterek, raporu üyelere dağıttığını bildirdi. 

Dava kapsamında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yüksek mahkeme heyetine yaptığı sözlü açıklamalar ile parti yetkililerinin sözlü savunmasının ardından davaya ilişkin bilgi, belgeleri inceleyen raportör Osman Can raporunu tamamladı. 

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına sunulan rapor üyelere dağıtıldı. 

Bu sürecin ardından, rapor yüksek mahkemenin 11 üyesi tarafından incelenecek. Heyet incelemesini tamamladıktan sonra, Kılıç davanın ele alınacağı günü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak. 

AK Parti hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak. 

Anayasa'ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesinin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim