ÖTV İndi Stoklar Eridi

Krizdeki otomotiv sektörünü canlandırmak için hükümetin aldığı Özel Tüketim Vergisinin düşürülmesi kararı sonrası stoklar eriyor.

Karar aynı zamanda sektörde çalışan işçileri de rahatlattı.

Türkiyede üretim yapan bir Japon otomobil fabrikasının 1 milyonuncu araç üretim törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "3 ay içinde herkes, kim ne istiyorsa arabasını alsın, elini çabuk tutsun" dedi.

Çağlayan, "Yani bugün otomotiv sektöründe hükümetimizin yapmış olduğu bu ÖTV indirimi otomotiv sanayini önemli miktarda stok maliyetinden kurtarıp ciddi bir likidite girmesini sağlarken, diğer taraftanda istihdamı koruma anlamına son derece önemli gelişme kaydetmiştir" şeklinde konuştu.

Bin 600 CC motor hacmindeki stokların neredeyse bittiğini söyleyen Çağlayan, hafif ticari araçta da stokların en az yüzde 50'sinin erimesini beklediklerini ifade etti.

Otomotivde ÖTV İndirimi Bereketi
Hükümetin hayata geçirdiği 4'üncü ekonomik paket, piyasaya derin nefes aldırdı.

ÖTV indirimi hem üreticinin hem tüketicinin yüzünü güldürdü.

Küresel ekonomik krizi en fazla hisseden otomotiv sektörü bugünlerde adeta bayram ediyor.

Otomobil fiyatlarına uygulanan ÖTV yüzde 37'den yüzde 18'e çekilince fiyatlar düştü, satışlar arttı, stoklar hızla erimeye başladı.

Satış danışmanları en büyük sıkıntının araç bulamamak olduğunu, stoktaki tüm araçların bittiğini dile getiriyor. Nisan ayında gelecek araçların tükendiği, artık mayıs ayına yönelik sipariş alındığı da ifade ediliyor.

Talebin artması sektöre de hareket getirdi.

Bazı otomotiv firmaları, kısa çalışma ödeneği başvurularını geri çekerek seri üretime başladı.

Editör: TE Bilişim