ÖSS Sonuçları Nezaman Açıklanacak?

Yarımağan, bugün saat 12.45'de sona eren ÖSS'de, “Geneli ilgilendirecek bir sorun yaşanmadığını” belirtti.

Sınavda, “Her yıl olduğu gibi münferit bazı olayların meydana geldiğini” söyleyen Yarımağan, cep telefonuyla kopya teşebbüsünden yakalananlar bulunduğunu ifade etti. “Sınav esnasında cep telefonuyla kopya alırken, cep telefonuyla tuvalette kopya çekmeye çalışırken yakalananlar oldu” diyen Yarımağan, bu adayların sınavlarının iptal edileceğini belirtti.

“Öksürüğü tutana özel oda açtık”

Sınav sırasında birkaç adayın da rahatsızlandığını kaydeden Yarımağan, şöyle konuştu:
“Örneğin bir adayın öksürüğü tutmuş, adayı salon dışına çıkarmışlar ama öksürüğü devam etmiş. Bize görüş sordular, ona özel oda açtık diğer adaylara rahatsızlık vermeden sınava devam edebilsin diye. Ayrıca sınav sırasında bayılan, sarası tutan bazı adaylar da var. Bu adaylar da rahatsızlıkları geçtikten sonra, bina dışına da çıkmadıkları için, sınavlarına devam ettiler ama tabii ek süre verilmedi. Bize bu tür konular yansıdığında görevlilere, hepsine gerekli kolaylığı sağlamalarını söyledik.

Bize şu ana kadar yansıyan olaylar böyle. Bunların dışında geneli ilgilendirecek bir olay yaşanmadı.”

Tüm merkezlerden sınav evrakının en geç yarın öğleye kadar
Ankara'ya ulaşmış olacağını belirten Yarımağan, daha sonra sayım işlemlerinin yapılacağını ve değerlendirmenin çarşamba günü başlayacağını anlattı.

Yarımağan, “Eğer diploma notlarını toplamakta okullar bizi bekletmezlerse, zamanında gönderirlerse bir aya kalmaz sonuçları açıklarız. Sonuçları açıklamak için sadece değerlendirmeyi yapmak yetmiyor. Ortaöğretim başarı puanlarının hesaplanması için okullardan diploma notlarının gelmesi gerekiyor” dedi.
Yarımağan, kontenjanlarla ilgili kılavuzun basımının da bu ay sonunda yapılabileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim