Ölenlerin Ailelerine 50 Bin Avro

THY, Hollanda'dakı uçak kazasında hayatını kaybeden 3'ü kokpit, 1'i kabin ekibinden 4 personelin isimlerini açıkladı. THY, kazada ölen kişilerin yakınlarına 50 bin Euro' ödeneceğini belirtti.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, 25 Şubat 2009 tarihinde ''TK 1951'' sefer sayılı İstanbul-Amsterdam uçağının inişi sırasında meydana gelen kazada 4'ü mürettebattan olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kazada kokpit ekibinden Hasan Tahsin Arısan, Murat Sezer, Olgay Özgür ile kabin ekibinden Ulvi Murat Eskin'in yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin cenazelerinin Hollanda makamlarının tesliminden sonra özel bir seferle Türkiye'ye getirileceği kaydedildi.

Bu seferin ne zaman düzenleneceğinin daha sonra bildirileceği ifade edilen açıklamada, ''Türk Hava Yolları tarafından kazada hayatını kaybeden mürettebat ve yolcularımızın yakınlarına ilk etapta 50 bin Euro, hastanede yatarak tedavi görenler için ise 5 bin ila 10 bin Euro ödeme yapılacaktır. Bu konuda ilgililer Aile Destek Hattının ' 90 800 219 80 35' nolu telefonundan bilgi alabilirler'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, kazada yaşamını yitiren mürettebata ve yolculara Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim