Obama'yı Başkan Yapan Eller  

Obama'ya kimler oy verdi
 
105 yaşında. Siyahi başkan adayı için ne yaptı etti hasta yatağından kalktı sandık başına geldi. İşte Obama'yı Beyaz Saray'a taşıyanlardan Annie Mae Rosemond'un müthiş hikayesi.

Amerika hiç böyle sevinmemişti

Annie Mae Rosemond tam 105 yaşında. Hayatı boyunca çalıştı didindi. Çocukluğunda, beyazlarla aynı otobüse bile binemedi. Bindiğinde ise onlarla yan yana oturamadı. Hep arka sıralara geçmek zorunda kaldı. Beyaz adamın evini temizledi, ekmek parasını kazandı.

Daha sonraları durum düzelmeye başladı. Artık onlarla aynı otobüste yan yana seyahat edebiliyordu. Ama uzun yıllar o önyargıları hep hissetti. Onların yemek yediği lokantalara girip bir burger bile yiyemedi.

EN BÜYÜK ARZUSU SEÇİM GÜNÜNE KADAR YAŞAMAK

Hayatının sonbaharına doğru siyahi sanatcılarla gurur duymaya başladı. Ama "hepsi bu kadardır" diye düşünürken olanlar oldu...
Bir siyahi genç adam çıktı ve "Ben başkan olacağım" dedi.

İşte o günden sonra en büyük arzusu "Seçim gününe kadar yaşamak" oldu.

Ve dün, 4 Kasın 2008'de, 1903'te, ABD'de ırk ayrımının en güçlü olduğu yerlerden Güney Carolina'da dünyaya gelen Annie Mae Rosemond, artık pek iyi görmese de, yürüyemese de, kulakları pek duymasa da, günlerini geçirdiği yatağından kalktı ve hayatı boyunca hayalini bile kuramadığı şeyi yaptı.

Siyahi başkan adayı Obama için sandık başına gitti ve gururla oyunu kullandı.

Hurriyet.com.tr

Editör: TE Bilişim