Obama'ya İbadet Tepkisi

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Ulusal İbadet Günü'nü, kendisinden önceki Başkan George Bush'un gelenekselleştirdiği biçimde Beyaz Saray'da kutlamaması, Amerikalı muhafazakarların tepkisini çekti.

Obama'nın Bush'un yaptığı gibi bu günü Beyaz Saray'da bir törenle kutlamayıp, yalnız başına ibadet edecek olmasına tepki duyanların başında ibadetin yaygınlaştırılması için çalışan muhafazakar Hristiyan bir örgüt olan Ulusal İbadet Günü Misyonu Başkanı Shirley Dobson geliyor.

Dobson, ''Obama yönetiminin tavrı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ülkemizin tarihindeki bu anda Başkanımızın da ibadetin önemini daha iyi anlamasını beklerdik'' dedi.

Eleştirele yanıt vermek de Obama'nın sözcüsü Robert Gibbs'e düştü. Gibbs, ''Obama, kişisel yaşamında olduğu gibi aile yaşamında da ibadetin oynadığı rolü anlamaktadır. Her gün yaptığı gibi, gözlerden uzak ibadet edecektir'' diye konuştu.

ABD'de Ulusal İbadet Günü Başkan Harry Truman döneminde, 1952'den beri kutlanıyor. Ulusal İbadet Günü, Mayıs ayının ilk perşembe günü Beyaz Saray'da olduğu gibi ABD genelinde kutlanıyor.

Editör: TE Bilişim