Milletin Sabrı Sınanmamalı
 
MERSİN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, demokratik açılım konusunda, ''Samimi bir açılım yapmaya çalıştı hükümetimiz, milletimiz, devletimiz. Ancak kimse Türk milletinin sabrını test etmemeli ve sınamamalı" dedi.

Tüzmen, herkesin bu süreçte olumlu katkı yapmak istiyorsa, olgunlukla hareket etmesi gerektiğini söyleyen Tüzmen, "Şov amaçlı, sadece çıkar amaçlı yapılan çalışmalar burada süreci sekteye uğratır, sıkıntı yaratır. Bunu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan çok açık ifade etmiştir. Bu olgunluğa sahip olan insanlar ancak bazı şeyleri hak edeceklerdir" diye konuştu. ''

Tüzmen, şehit yakınları ve gazilerin tepkilerine de hak verdiğini vurgulayarak, ''Şehit ailelerine sevgide, saygıda en ufak bir kusur göstermememiz gerekir. Şehit ve gazilerimiz sayesinde bu vatan ayakta, onların sayesinde bu millet yoluna devam ediyor. Dolayısıyla bu hassasiyetlere çok duyarlı olmak gerekiyor'' dedi.

Tüzmen, ''Albay Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu iddia edilen belgeyle ilgili'' bir soru üzerine de konunun soruşturulduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

''Bu saatten sonra yorum yapmak yerine süreci izlemekte yarar var. Tabii ki Türkiye, demokratikleşme yolunda sancılı bir dönemden geçiyor. Burada bütün kurum ve kuruluşlar artık, eskisi gibi herhangi bir şeyin arkasında saklanma veya engelleme ya da yön değiştirme özgürlüğüne sahip değil. Her şey ortada, her şey açık bir şekilde tartışılıyor Türkiye'de... Burada, yargının vereceği kararlar bütün Türkiye'ye örnek olacak.''

Editör: TE Bilişim