MHP'lilerden Bozdağ'a protesto  

Kürt Açılımı ile ilgili sert açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken AKP Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta katıldığı bayramlaşma programında MHP'lilerin 'protestosu'ile karşılaştı.
 
Kürt Açılımı ile ilgili sert açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken AKP Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta katıldığı bayramlaşma programında MHP'lilerin 'protestosu' ile karşılaştı. MHP'liler, Bozdağ'ın elini sıkmayıp, bayramını tebrik etmeyerek tepkilerini ortaya koydular.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Yozgat Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen resmi bayramlaşma programına 50 kişilik kabalık bir grup halinde katılan MHP Yozgat Teşkilatı üyeleri, bayramlaşma programına katılan AKP Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'la bayramlaşmayarak tepki gösterdiler.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcisi çok sayıda katılımcının olduğu bayramlaşma programında gözler Kürt Açılımı açıklamaları ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ifadeleri ile son günlerde sıkça gündeme gelen AKP Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'a çevrildi.

MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sadef ve yaklaşık 50 kişilik kalabalık MHP'li grup, bayramlaşma sırasında bulanan Bozdağ ile tokalaşmadı.

Katılımcıların şaşkın bakışlar arasında gerçekleşen bayram protestosunu Kürt Açılımı ve özellikle MHP'yi protesto eden açıklamaları nedeni ile gerçekleştirdiklerini belirten MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, açıklamalarında MHP'yi hedef alan bir Yozgat milletvekilini bayramını tebrik etmeyeceklerini söyledi.

Özellikle bir Yozgat milletvekili olarak Bozdağ'ın Kürt Açılımı ile ilgili yaptığı açıklamaları doğru bulmadıklarını ifade eden Çınarer; "Bozdağ ve partisinin Kürt Açılımı ile ilgili ortaya koyduğu politikaya zaten gerekli tepki partimizin tüm kademelerinde gösteriliyor.
Biz, Yozgat Milletvekili olarak Bozdağ'ın açıklamalarını ve özellikle MHP'yi hedef alan sözlerini protesto ediyoruz. Bayramlaşma programında kendisine karşı tepkimizi ortaya koymak istedik" dedi.

Bozdağ, daha önce 16.09.2009 tarihinde Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından Başkent Öğretmen evinde düzenlenen İftar programında da protesto ile karşılaşmıştı.

Yaklaşık 350 kişinin katıldığı programda Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek'ten sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Bozdağ davetlilerden 200-250 kişinin salonu terk etmesiyle konuşma yapmadan kürsüden inmişti.
 
 

Editör: TE Bilişim