MHP Milletvekili Gündüz Aktan Vefat Etti

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yaklaşık 2 haftadır Ankara'da Akay Hastanesi'nde tedavi gören Aktan, gece vefat etti. Aktan'ın, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastane tedavi altında tutulduğu öğrenildi.

İstanbul Milletvekili Gündüz Suphi Aktan'ın vefatı ile MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 69'a düştü.TBMM'deki sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti: 338
CHP: 98
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 13
Bağımsızlar: 5
ÖDP: 1
BBP: 1
Boş: 4
Toplam: 550

Yarın dışişleri ve mecliste tören düzenlenecek

Ankara'da vefat eden MHP Milletvekili Gündüz Aktan için yarın Dışişleri Bakanlığı ve TBMM'de tören düzenlenecek. Saat 10.00'da Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşecek törenin ardından saat 11.00'de Aktan için bir tören de TBMM'de yapılacak.

Öğle namazına müteakip Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Aktan'ın cenazesi İstanbul'a defin için gönderilecek.
Aktan'dan önce MHP'de Cihat Özönder milletvekili görevine başlayacağı gün geçirdiği kazada ölmüştü. MHP'nin vefat eden iki milletvekilinin ardından TBMM'deki sayısı 69'a düşmüş oldu.

MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan'ın oğlu Uygar Aktan, ''Ben ve Aktan ailesi babamızı yitirdik. Büyük bir acı ve kayıptır ama Türk milleti de çok değerli ve kendisine adanmış bir evladını yitirmiştir'' dedi.
Uygar Aktan, babası Gündüz Aktan'ın hayatını kaybettiği Akay Hastanesinin önünde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Başhekim Operatör Dr. Adnan Bulut ile açıklama yaptı.

''Hepimizin başı sağ olsun'' diyen Aktan, acı kayıpları karşısında kendilerini yalnız bırakmayan Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta olmak üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Toskay ve hastanenin hekimlerine büyük destek ve yardımları için teşekkür etti.Aktan, şunları söyledi:

''Ben ve Aktan ailesi babamızı yitirdik. Büyük bir acı ve kayıptır. Türk milleti de çok değerli ve kendisine adanmış bir evladını yitirmiştir. Bütün ömrünü Atatürk Cumhuriyeti'ne adamış, bunun savunuculuğunu yeri geldiği zaman tek başına sonuna kadar sürdürmüş büyük bir devlet adamını kaybettiği için bütün Türk milletine başsağlığı diliyorum. MHP camiasına da bizi sonuna kadar yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı ifade etmek istiyorum.''

Aktan, ''Gündüz Aktan'ın tedavisinde bir şanssızlık olup olmadığı, daha isabetli tedaviyle kurtulma şansı bulunup bulunmadığı'' sorusu üzerine de ''Maalesef hastalığının teşhisinin konulmasında bir gecikme oldu. Geç kalındı ama onu takiben yapılabilecek her şey yapıldı. Bütün doktorlar hepsi sağ olsunlar ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, yapılabilecek her şey yapıldı. Takdiri ilahi buraya kadarmış'' dedi.

Oktay Vural da ''İstanbul milletvekilimiz, dava arkadaşımız, devlet adamı Gündüz Suphi Aktan Bey'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz'' dedi. Ailesine, camiasına, çalışma arkadaşlarına başsağlığı dileyen Vural, Aktan'ın tedavisinin Akay Hastanesi'nde yapıldığını belirtti.

Başhekim Bulut ise merhum Aktan'ın ABD'de bulunduğu sırada 5 ay kadar önce böbrek tümörü tanısı aldığını bildirdi. Bu tanının konulmasından sonra Aktan'ın
Türkiye'ye dönerek tedavisine başlandığını anlatan Bulut, son 16 gündür tedavisinin Akay Hastanesinde devam ettiğini söyledi. Bulut, Aktan'ın kalp ve karaciğer yetmezliği nedeniyle tüm müdahalelere rağmen sabaha karşı saat 02.10'da vefat ettiğini bildirdi.

Bakan Çiçek'ten başsağlığı ziyareti

Öte yandan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de hastaneye gelerek başsağlığı ziyaretinde bulundu. Çiçek, hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, hükümet ve kendisi adına başsağlığı ziyaretinde bulunduğunu belirterek, Aktan'a Allah'tan rahmet diledi.
''Hepimiz için acı bir gün'' diyen Çiçek, Aktan'ın fikir ve siyaset adamı olduğunu söyledi. Ailesine, yakınlarına ve MHP camiasına sabır dileyen Çiçek, Turgut Özal döneminden beri tanıdığı Aktan'ın ülkesi için büyük çalışmalar yaptığını anlattı. Çiçek, ''Ölümü sürpriz ve erken oldu. Allah'tan rahmet diliyorum'' diye konuştu. Çiçek ile Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu da başsağlığı ziyaretinde bulundu.MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı da hastaneye geldi.

Bahçeli: "Türk milleti değerli bir evladını kaybetti"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan'ın ölümüyle ilgili olarak "Türk milleti değerli bir evladını kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyüktür" dedi.

Aktan'ın ölümü dolayısıyla Akay Hastanesi'ne gelen Bahçeli burada yaklaşık yarım saat kaldı. Hastane çıkışında bir açıklama yapan Bahçeli şöyle dedi:

"Türk milleti değerli bir evladını kaybetmiştir. Türk diplomasisi mümtaz bir mensubunu, MHP değerli milletvekilini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyüktür. Türk milletinin değerli ailesine ve Dışişleri camiasına ve MHP mensuplarına başsağlığı diliyorum. Merhum Gündüz Aktan beyefendiye cenabı Allahtan rahmet diliyor hepimize başsağlığı diliyorum."

Öte yandan CHP adına da Genel Sayman Mustafa Özyürek Akay Hastanesi'ne geldi.

Editör: TE Bilişim