Metrobüs İşkenceye Dönüştü 
 
Yol yapımı yüzünden araç izdihamı yaşanınca yolcular Metrobüslerden inerek D-100 karayolu ve Metrobüs hattında yürüdüler.

İstanbul'da ulaşımı hızlandırdığı ve konforlu olduğu için tercih edilen Metrobüs tercihli yoldaki asfalt yenileme çalışmaları yüzünden eziyete dönüşmeye başladı. Haftasonu mesaisi için metrobüsü kullanarak iş yerlerine ulaşmaya çalışan İstanbullular Mecidiyeköy ile Zincirlikuyu durakları arasında yol yapım çalışmaları yüzünden birbirine yol vermeye çalışan Metrobüslerin yaptığı izdiham yüzünden araçlardan inerek yürümeye başladı.Çilebüs!

Mecidiyeköy ile Zincirlikuyu istasyonları arasında devam eden yol çalışması nedeniyle 30'a yakın metrobüs uzun kuyruklar oluşturdu. İş yerlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar araçlardan inerek sonraki istasyonlara yürüyerek devam etti.

Sabah 07:30 sıralarında yaklaşık yarım saat boyunca açılamayan trafik nedeniyle araçlarda bekleyen vatandaşlar otobüslerden inerek yürümeye başladı. Uzayan araç kuyrukları nedeniyle Mecidiyeköy istasyonunda başlayan kuyruk iki taraflı olarak Zincirlikuyu'ya kadar ulaştı. Mecidiyeköy istasyonuna kadar yürüyerek otobüslere binmeye çalışan yolculardan bazıları D-100 karayolu üzerinden yaya olarak geçmeye kalkınca tehlikeli anlar da yaşandı. Birçok yolcunun karşıdan karşıya geçmeye çalışması sürücülere zor anlar yaşattı. Aksayan seferler nedeniyle bazı duraklarda aşırı yoğunluk oluşması dikkat çekti.

Yolculardan bazıları aksaklık nedeniyle yetkililere tepki gösterdi. Uzun süre araçların içinde beklediklerini anlatan yolcular iki, metrobüs şoförünün birbirine yol vermemesi nedeniyle trafiğin kilitlendiğini iddia etti.Metrobüs görevlilerinin aksaklığa müdahale etmesinin ardından trafik akışı yeniden sağlanarak seferler normale döndü.
 

Editör: TE Bilişim