Metro Konforunda Banliyö Treni

Ankaralılar artık metro konforundaki yeni banliyo trenleri ile seyahat edecek.

Sincan-Kayaş arasında hizmet verecek trenlerde, güvenli ve konforlu yolculuk için herşey düşünüldü.

Yeni trenin ilk test sürüşünü de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı.

Ankara'da Sincan-Kayaş hattında hizmete girecek yeni banliyö treni ile 747 kişi taşınabilecek.

574 yolcunun ayakta seyahat edebileceği trende 170 koltuk var.

Yeni banliyö trenlerinde engelli yolcular da unutulmamış, onlara ayrılan özel bölümde emniyet kemerlerini kullanarak, güvenli yolculuk yapabilecekler.

Metro konforunda yolculuk imkanı sağlayan yeni banliyö trenlerinde güvenlik tedbirleri de ön planda.

Kapalı devre televizyon sistemi ve hırsızlığa karşı detektör sisteminin de bulunduğu trenlerin en önemli özelliği kapılar kapanmadan hareket etmemesi.

Yeni banliyö treninin son deneme seferini gerçekleştiren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, güvenli yolculuğu sağlayacak bu özelliği de bizzat kontrol etti.

Yeni banliyo trenlerinde yolcuların birbirini kaybetmesi ya da acil durumlarda çaresiz kalmak mümkün değil. Trenlerde bulunan telefonla yolcular makinistle haberleşebilecek.

Olası bir tehlikede yolcuların bir vagonda yığılması olasılığına karşı yapılan geçişler sayesinde yolcular tren içinde rahatlıkla hareket edebilecek.

2010'da Yeni Projeler Başlayacak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2010'da demiryolu yatırımlarına ayrılan bütçenin karayolu için ayrılandan fazla olduğunu hatırlattı.

Yıldırım, yeni projelerin başlayacağı müjdesini verirken, biten projeler arasında Ankara-Konya hızlı treni ile Egeray'ın da yer aldığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 2010'da başlayacak Başkentray projesiyle 37 km'lik hattın tamamen yenileneceğini söyledi. Yıldırım, bu hat yenilendiğinde hem hızlı trenin hem banliyo hatlarının hiç kesinti olmadan çalışacağını sözlerine ekledi.

Yeni banliyö trenleri, 16 Aralık'tan itibaren ön işletime başlayacak.

Editör: TE Bilişim