Memur Zammı Masaya Geliyor

15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşme maratonu son hızıyla devam ediyor. Yarın (25.08.2009) taraflar beşinci tur için bir araya gelecek. 25 Ağustos'taki görüşmenin önemi bir hayli büyük. Zira, bu kez masaya "zam" konusu geliyor.

Peki, memurlar ne kadar zam istiyor, hükümet sendikalara ne önermeye hazırlanıyor?

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Yüzdelik zammın dışında taban aylığa yapılacak olan bir ücret artışını öne çıkarmak gayretindeyiz... En yüksek devlet memurunun maaşının %49'u düzeyinde ödenen ek ödemelerin %70'e çıkarılması konusunda talebimiz var. Bunun karşılığı 110 lira.../ 200 liralık seyyanen taban aylığa zam yapılmasını söyledik" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "5 artı 6 %11 zam, en az 80 TL ek ödeme, sadece sendikalıların yararlandığı ki işçi sendikalarının bu binlerce liralık toplu sözleşme tazminatıyken bizde sadece 10 lira toplu görüşme primi, bunun en az 28 lira olması, vergi indirimi, vergi reformuna ihtiyaç var" diye konuştu.

Hükümetten Henüz Ses Çıkmadı
Hükümet kanadından zam konusu ile ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

Ancak Salı günü Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın görüşmelere memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam teklifiyle gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim