Liselere E-Kayıt Ağustos'ta

Yeni eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9'uncu sınıflarına elektronik ortamda aday öğrenci kayıtları, 3-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Oluşturulan Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca belirlenecek sınıf mevcutları, imkanlar dahilinde 40'ı aşmayacak şekilde planlanacak.

Okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-okul sisteminden, TC kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarası girerek sorgulayacak.

Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemleri ise meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak.

Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınırken, meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi alınacak.

Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.

Aday kayıtları tamamlandıktan sonra okullar en geç 4 Eylül 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresinde ilan edilecek.

Bu listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 7-18 Eylül tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacak.

Editör: TE Bilişim