Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına karşı yetkilileri ve yurttaşları uyardı. Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'deki kuvvetli lodos nedeniyle Kabatepe ile Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Ankara / Çanakkale - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri ile İstanbul'un batı çevreleri), Kıyı Ege (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa) ile gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ve Antalya'nın Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Elmalı, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Ayrıca, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'in batısında lodos fırtınası etkili olacak. Bu olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, yıldırım düşmesi, lokal su baskını ve ani sel vb) ilgililer ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 
Araba vapuru seferleri durduruldu

Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de etkili lodos nedeniyle Kabatepe ile Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Zaman zaman fırtınaya dönüşen lodos nedeniyle saat 07.15 ve 13.00'te Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılacak seferler ile 10.00 ve 15.00'te Kabatepe'den Gökçeada'ya yapılacak seferler durduruldu.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Kabatepe ile Gökçeada arasındaki seferlerin rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından yeniden başlayacağını bildirdi.

Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu ve Geyikli-Bozcaada hatlarında seferlerin normal olarak yapıldığı belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın etkisinin akşam saatlerine doğru azalmasının beklendiğini kaydetti.

Toz taşınımı uyarısı

Öte yandan, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Tokat, Ordu ve Sivas çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor. Oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) ilgililer ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

Editör: TE Bilişim