Küresel Isınma İçin Adımlar Hemen Atılmalı 

İSTANBUL - Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) International Genel Müdürü James Leape, global ısı artışını 2 derecede tutabilmenin tek yolunun, gerekli adımları hemen atmak olduğunu belirterek, "Dünyada bu konuda bilinçlenme artıyor ancak, ne kadar acil olduğunu tam olarak kavramış değiliz'' dedi.
Leape, Capital ve Ekonomist dergileri ile AvivaSA Emeklilik ve Hayat işbirliğinde düzenlenen "CEO Forum Toplantısında" küresel ısınmanın etkileri konusunda bir konuşma yaptı.

Küresel ısınmanın etkilerinin artık birebir hissedildiğini kaydeden Leape,küresel ısınmanın etkilerinin ne olacağı uzun yıllardan beri dile getirilmesine rağmen bu sürecin aslında beklenilenden daha hızlı gerçekleştiğine dikkati çekti. Leape, artık fırtınaların, kasırgaların sıklaştığını, Kuzey ve Güney Kutbunda ciddi miktarda erime meydana geldiğine ve Grönland'daki buzulların tamamen erimesi durumunda denizin 7 metre yükseleceğine işaret etti. Leape, "Bu belki yakın bir tehlike değil ama siz eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bundan etkileneceksiniz" diye konuştu.

Leape, yıllık ısı artışının 2 dereceden fazla artmamasının sağlanması gerektiğini vurgulayarak, 2 derece aşıldığında, açlık, susuzluk, hastalık gibi pek çok olayın gerçekleşeceğini belirtti. Liape, bu yüzden 2 derece eşiğinin önemli olduğunu belirterek, "Global ısı artışını 2 derecede tutabilmenin tek yolu gerekli adımları hemen atmamız olabilir. Dünyada bu konuda bilinçlenme artıyor, ancak ne kadar acil olduğunu tam olarak kavramış değiliz. Eğer 10 yıl gecikirsek iki kat oranında emisyonları azaltmamız gerekecek" şeklinde konuştu.

Leape, küresel ısınmanın etkilerini en aza indirebilmek için orman kayıplarının önüne geçilmesi, daha az kömür kullanılması, güneş enerjisi ve yakıt pili kullanımının artırılması gerektiğini anlattı. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim