Kurban Bayramı’ndan Sonra Et Fiyatları

Kurban Bayramı sonrasında büyükbaş hayvan etlerinin fiyatlarında bir değişiklik olmazken, küçükbaşlarda bir miktar düşüş yaşandığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı’nda çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan kesilmesiyle vatandaşların bir süreliğine et ihtiyacı karşılanmış oldu.

Bunun sonucu olarak kırmızı et fiyatlarındaki son aylarda yaşanan yükseliş dururken, Kurban Bayramı sonrasında da büyükbaş hayvan etinin kemiksizinin satışı 19 liradan başlayan fiyatlarla sürdü.

Büyükbaş hayvan etinin fiyatında bir değişiklik olmamasına karşın kuzu etinde bir miktar gerileme oldu. Kemikli kuzu etinin kilogram fiyatı 22-24 liradan 20-22 liraya inerken, bir miktar daha gerileme olmasının beklendiği öğrenildi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Kurban Bayramı’nda en az 1 aylık et ihtiyacını karşılayacak şekilde kurban kesimi yapıldığını söyledi.

Özellikle küçükbaş hayvan piyasasında dengelerin yerine oturduğunu ifade eden Yalçındağ, şunları kaydetti:“Küçükbaş hayvan fiyatlarında 2,5-3 yıldır yaşanan durgunluktan sonra ciddi bir artış oldu. Komşu ülkelere yapılan ihracat ve üreticinin ürünü Kurban Bayramı’na saklaması, fiyat artışında etkili oldu. Ama bu fiyat artışı kurbanlık için ilgiyi büyükbaşa çevirdi. Elde kalanlar oldu ve hayvan piyasasında bazı şeyler dengelendi. Küçükbaş hayvan fiyatları bir miktar geriledi. Elde kalan küçükbaşların bir süre iç piyasaya yeteceğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar bir fiyat artışı olmaz.”(aa)

Editör: TE Bilişim