Kredi Kartıyla Tahsilat Dönemi

Vergi borçları ve cezalar da artık kredi kartıyla ödenebilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, kredi kartıyla ödemeyi ilk aşamada Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları ile köprü ve otoyollardan kaçak geçiş cezaları için uygulamaya koydu.

Gelir İdaresi Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezaları ile köprü ve otoyollardan kaçak geçenlere kesilen cezalar, Gelir İdaresi Başkanlığının ''gib.gov.tr'' internet sitesinden kredi kartıyla ödenebilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, vergi ve cezaların kredi kartıyla ödenmesi için vergi tahsil anlaşması bulunan bankaların bir bölümüyle protokoller imzalandı.

Gelir İdaresi Başkanlığının Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank ve HSBC Bank ile gerçekleştirdiği protokoller ile motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezaları ve erişme kontrollü karayollarından kaçak geçiş yapanlara uygulanan geçiş ücreti ve idari para cezalarının kredi kartıyla ödenmesine imkan tanındı.

Bankalarla yapılan protokollerin ardından Garanti Bankası ve Akbank kredi kartlı tahsilata başladı.

Oluşturulan sistemde vadesi geçmemiş vergi ve cezaların yanı sıra, vadesi geçen motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezası ve idari para cezaları da faizleriyle birlikte herhangi bir dönem sınırlamasına tabi olmaksızın ödenebilecek.

Kredi kartıyla ödeme, sadece internet sitesi üzerinden yapılacak. Vergi dairelerine gidilerek, kredi kartıyla vergi ve ceza ödemesinde bulunulamayacak.(a.a) 
 

Editör: TE Bilişim