Korumalar tartıştı, konuşma iptal edildi

ABD'nin New York kentinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Clinton Küresel Girişimi'nde, 'G-20 Zirvesi ve Küresel Etkileri' konulu bir konuşma yapacaktı. Ancak, otelin girişinde Amerikalı ve Türk korumalar arasında çıkan tartışmalar üzerine güvenlik gerekçesiyle konuşmasını iptal ederek, oteline döndü.

Başbakanlık kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, Sheraton Otel'e intikali sırasında Erdoğan'ı korumakla görevli ABD'li gizli servis elemanları ile ABD Başkanı Barack Obama'nın korumaları arasında iletişimsizlik yaşandığı bildirildi.

Olay şöyle gelişti: Erdoğan konuşma yapmak üzere konvoyla Sheraton Otelin önüne geldi. ABD Başkanı Barack Obama'nın korumaları Erdoğan'ın konvoyunun otelin önünde durmasına izin vermedi.

Otelden yaklaşık 100 metre uzaklıkta durmasına izin verilen konvoydaki makam aracından inen Erdoğan ve beraberindekiler ile korumalar otele doğru yürümeye başladı.

Otele yaklaşık 30 metre kala bu kez Obama'nın Amerikalı korumaları Başbakan'ın binaya girişine engel olmak istedi. Bunun üzerine Türk korumalar ile ABD'li korumalar arasında sözlü tartışma ve itiş kakış yaşandı.

Başbakan Erdoğan Türk korumalara elle müdahale eden Amerikalı korumanın elini tutarak geri itti. Erdoğan konuşma yapacağı Sheraton Hotel'in önünden geri dönerek makam aracına binip uzaklaştı.

Başbakanlık yetkilileri Başbakan Erdoğan ile Barack Obama'nin korumaları arasında yaşanan tartışmanın güvenlik zafiyetine yol açabileceği gerekçesiyle Erdoğan'ın konuşmasının iptal edilmesine karar verildiğini belirttiler.

Olayın ardından, Erdoğan'ı koruyan gizli servis elamanları değiştirildi.

Editör: TE Bilişim