Karargahta Kozmik Zirve Sona Erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ arasındaki haftalık olağan görüşme bu kez farklı bir mekanda yaptı.

'Olağan görüşme olağanüstü mekan' yorumları yapılsa da, bu konunun ikili arasında daha önce konuşulduğu ve haftalık olağan görüşmelerden birinin Genelkurmay'da yapılması konusunda fikir birliğine varıldığı biliniyor.

Erdoğan ile Başbuğ, Başbakanlık yerine Genelkurmay Karagahı'nda bugün saat 10.00'da biraraya geldi ve iki buçuk saat görüştü. Fakat bu görüşmeye ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay da katıldı.

Ergin'in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla alakalı olaylar nedeniyle, Atalay'ın da demokratik açılım konuları sebebiyle toplantıya katıldığı düşünülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ arasında bugün yapılan haftalık olağan görüşmede iç güvenlik konuları başta olmak üzere, gündemdeki diğer konular üzerinde de durulduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, haftalık olağan görüşmenin bugün Genelkurmay Başkanlığı Karargahında yapıldığı belirtilerek, ''Görüşmeye Sayın Başbakan, Adalet ve İçişleri Bakanları katılmışlardır. Görüşmede iç güvenlik konuları başta olmak üzere, gündemdeki diğer konular üzerinde de durulmuştur'' denildi.

Editör: TE Bilişim