Karadeniz'de Heyelan Faciası: 4 Ölü

Trabzon'un Deliklitaş mevkii Acele Sokak'ta bu sabah saatlerinde heyelan meydana geldi. Yağışlar sonucu meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları bir evin üzerine düşerken, evde bulunan 2 kişi heyelan altında kaldı. Heyelan altında kalan Turan Kurt (58) ve eşi Ayşe Kurt'u (55) hayatını kaybetti.

Cesetlere 4 saat sonra ulaşıldı
Trabzon'un Deliklitaş mevkiinde meydana gelen heyelanda bir evin üzerine 2 kaya parçası düşerken, göçük altında kalan evli çiftin cesetleri uzun uğraşlar sonrasında çıkartıldı. Deliklitaş mevkii Acele Sokak'ta kaya parçalarının düştüğü evdeki Turan Kurt (58) ve eşi Ayşe Kurt'un (55) cesetleri 4 saatlik bir çalışmanın ardından uzun uğraşlar sonrasında bulundukları yerden çıkartıldı.

Öte yandan Kurt çiftinin bir süre önce kiracı olarak Acele Sokak'taki eve taşındığı ve yeğenleri Kadir Demir'in de kendileri ile kaldığı ancak işe gitmek için sabah evden erken çıktığı öğrenildi. Turan Kurt'un karton toplayıp satarak yaşamını sürdürdüğü ve bir erkek çocuklarının olduğu öğrenildi.

Giresun'da heyelan 2 can aldı

Giresun'un Yağlıdere ilçesinin Kanlıca köyünde heyelan nedeniyle bir evde aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Heyelan altında kalan anne ve baba kurtarılırken, 2 kızları toprak altında kalarak hayatlarını kaybetti.

2 gündür bölgede etkili olan sağanak yağış sonucu ilçenin Kanlıca köyü Hanyanı Mahallesi'nde toprak kayması sonucu 5 ev heyelan altında kaldı. Gece boyunca 4 evin toprak kayması endişesi ile boşaltıldığı öğrenilirken, Mustafa Özdemir'e ait evde 4 kişi göçük altında kaldı. Yığılan toprakların altında kalan Mustafa Özdemir kendi imkanları ile kurtulurken, eşi Fadime Sivil Savunma ve AKUT ekiplerinin yardımı ile kurtarılarak Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Göçük altında kalan kızları Sultan ve Seher Özdemir ise göçük altında kalarak hayatlarını kaybettiler.

Kendi imkanlarıyla göçük altından çıkan Mustafa Özdemir, Yağlıdere Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Özdemir'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Öte yandan Giresun Valisi Mustafa Yaman'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim