Kapatma Davası İmajımızı Zedeliyor

Londra - Gül, Türkiye’nin istikrarını ve devletin çeşitli kurumları arasında düzgün bir koordinasyon sağlamak ve bunu korumak için çok çalıştığını anlattı. Konu, AKP’ye açılan kapatma davasına geldiğinde Gül’ün telaşlı tavırlarının dikkat çektiğini vurgulayan gazete, bu dava dahil, tüm siyasal çalkantıların Türkiye’nin imajını zedelediğini söyleyen Cumhurbaşkanı’nın şöyle konuştuğunu yazdı: "Kuşkusuz bu Türkiye için iyi bir görüntü değil. Açık konuşalım, Türkiye ile ilgili manşetlerde daha önceleri reformlar ve gelişim vardı. Şimdilerde ise görüyorum ki, dışarıdan bakıldığında Türkiye’nin imajı çok olumlu değil. Bu çok net."

Hoş görüntü değil

Gül, günlük siyasi konularla ilgilenmediğini, bu konunun Başbakan ve hükümetin görevi olduğunu belirtti. Türkiye’de siyasi hayatta bugün pek çok önemli gelişmenin ve ciddi tartışmaların yaşandığını da belirten Gül, en uç noktadaki tartışmaların bile herkesin katılımıyla yapılabildiğini, bu tür mücadelelerin diğer bazı ülkelerde de yaşandığını hatırlattı. "Sağduyu ve halkın iyi niyetine güveniyor ve bugün karşı karşıya bulunduğumuz siyasi sorunların demokratik bir olgunlukla aşılacağına inanıyorum" diyen Gül, AKP hakkında açılan kapatma davası ve aralarında kendisinin de bulunduğu bazı kişiler için siyasi yasak talep edilmesi girişiminin, Batı’da anlaşılamadığına dikkat çekilerek, "Dışarıdan bakanları, büyük bir zararın ortaya çıkmayacağına dair nasıl ikna edeceksiniz" sorusu üzerine de, "Tabii ki samimi olarak ifade edelim, sizin dikkat çektiğiniz Türkiye’nin bu görüntüsü çok hoş bir görüntü değil" dedi.

TSK ile ilişkiler

Cumhurbaşkanlığı makamıyla Silahlı Kuvvetler’in ilişkileri konusundaki bir soru üzerine, Silahlı Kuvvetler’in Türkiye’nin bir kurumu olduğunu ve kendisinin de bu gücün Başkomutanı durumunda bulunduğunu hatırlatan Gül, "İlişkilerimiz, ilgili yasaların gerektirdiği seviyededir" dedi.

Atatürk’ün makamı

Gül, Atatürk’ün makamına oturmanın verdiği sorumluluğun ağırlığını hissedip hissetmediği sorusunu, "Bu makam, en büyük sorumluluklardan biri. Ben de üzerimdeki sorumluluğun tamamen farkındayım. Bu makamın ilk sahibi olan ilk cumhurbaşkanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu, bu ülkenin gelecekteki hedeflerini belirleyen Atatürk’tür. Evet tabii ki büyük sorumluluk hissediyorum" diye yanıtladı. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim