Kapatma AB İle İlişkileri Etkiler 

STRASBOURG  – Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması halinde, AB ile ilişkilerin hiç bir şey olmamış gibi devam edeceğini beklememek gerektiğini söyledi.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantıları ve yaptığı ikili görüşmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Babacan, "AK Parti'nin kapatılması halinde AB ile ilişkilerin nasıl etkileneceği" yolundaki bir soru üzerine, "Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkanların, daha fazla sorun çıkartmalarına şaşırmamak gerekir. AB'nin bu konuda hem kurumsal bir yaklaşımı, hem de ülkelerin kendi yaklaşımları var. Bazı ülkeler bunu olumsuz şekilde kullanabilir" dedi.

Babacan, AK Parti'nin kapatılması konusunu muhataplarıyla yaptığı görüşmelerde gündeme getirmediğini, ancak, muhataplarının bu konudaki sorularıyla karşılaştıklarında durumu aktardıklarını ifade etti.

Türkiye'nin son dönemde sürekli yaptığı reformlarla gündeme geldiğini kaydeden Babacan, "Böyle bir gelişmenin olumsuz bir bakışla önümüze gelmesi kuşkusuz bizi üzüyor. Ancak Türkiye'de kurumlar var. Temel kurallar ve kurumların sapasağlam ayakta durması önemli. Yargın bağımsızlığı ve itibarı önemli. Sonuçta, yargının verdiği kararlar son kararlardır, Türkiye’de her şey meşruiyet zemininde olmalıdır. Bizim şu anda odaklandığımız nokta, Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak kararın, partimiz için olumlu olmasıdır" diye konuştu. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim