Kanal 7 Yöneticileri İfade Verdi    
 
Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karahan ve Mali İşler Daire Başkanı Harun Kapıyoldaş da Almanya'daki Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten Frankfurt Bölge Mahkemesi Savcılığının talebi doğrultusunda talimatla ifade verdi.

Çelik, Karahan ve Kapıyoldaş'ın susma haklarını kullandığı bildirildi.

Talimat Bürosu Savcısı Mehmet Taştan, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın ardından, Çelik, Karahan ve Kapıyoldaş'ın da ifadelerini aldı.

İsmail Karahan, Ankara Adalet Sarayından ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, "İfade verdik, gidiyoruz" dedi.

Kanal 7 Hukuk Müşaviri Ersan Şen, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman makamlarının talep ettiği adli yardım kapsamında ifade verdiklerini belirtti.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği soruşturması kapsamındaki suçlamaların kendilerine yöneltildiğini bildiren Şen, bu konuyla ilgili sorular sorulduğunu kaydetti.

Şen, şöyle devam etti:

"O sorularla alakalı, zaten burada devam eden, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında bir soruşturma var. Deliller toplanıyor. İfade de vereceğiz. Aynı konuda yürütülen iki soruşturma, aynı suçlamayla ilgili iki ayrı ülkedeki bu safahat nedeniyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki dosyaya ifade vereceğimizi söyledik. Bu ifadeyi de aynı konuda olması nedeniyle daha sonra Almanya'ya bir şekilde ileteceğiz.

Dolayısıyla özetle, susma hakkını kullandık şu anda. Aynı konuda, iki ülkede yürütülen soruşturmada iki defa ifade vermek istemiyoruz. Dolayısıyla tüm delilleri görebileceğimiz ve suçlamaları anlayabileceğimiz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasına, Türk savcılarına bu konuda müvekkillerim savunma haklarını ayrıntılı şekilde kullanıp, ifade vereceklerdir. O ifadeler de daha sonra Almanya'ya ulaştırılacak.

Şu anda Almanya'daki meselede de soruşturma bildiğim kadarıyla sonlandırılıp, dava açılma durumuna gelmiştir, diye düşünüyorum. Oradaki ayrıntıyı da biz de sizin gibi basın yayın organlarından ve avukat arkadaşların bize ilettiği bilgilerden takip ediyoruz."

Şen, müvekkillerine ait şirketlerde İstanbul'da geçen hafta arama yapıldığını ve birtakım belgelere el konulduğunu anımsatarak, "Biz de hakkımızdaki iddiaları tam manasıyla öğrenip, savunmalarımızı sunacağız. Aynı konuda iki defa ifade vermenin bir gereği yok" dedi.

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadeleri alınmak üzere müvekkillerine tebligat gönderilip gönderilmediği" sorusu üzerine Şen, henüz böyle bir davet almadıklarını, ifade vermek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduklarını, davet edilmeleri halinde müvekkillerinin gelerek, ifade vereceklerini kaydetti.(A.A)
 

Editör: TE Bilişim