Kadıköy'deki Çatışmada 7 Polis Yaralı
 
İSTANBUL- İstanbul Valisi Muammer Güler, aşırı sol, bölücü ve radikal örgütlere yönelik 60'a yakın noktada yapılan operasyonlarda 10'dan fazla kişinin gözaltına alındığını, hücre evlerinden birindeki çatışmada 1'i ağır 7 polis memurunun yaralandığını bildirdi.

Kadıköy'deki eve düzenlenen operasyon tamamlanırken, saat 11.15'te silah seslerinin kesilmesi üzerine çevrede önlem alan polis, binaya yönlendi. Ambulanslar da operasyon alanına girdi. 

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında eylem hazırlığını da gösteren patlayıcı maddeler, bombalar, hazırlanmış bomba düzenekleri, silahlar, mermiler de ele geçirildiğini açıklayan Güler, ''Bu hücre evinde de benzeri malzemelerin olduğu ve örgütün üst düzey sorumlularından birisi olduğu bilgisi de var elimizde" dedi.

Vali Güler, operasyonun daha önce takibi yapılan, ''belirlenen 60'a yakın noktaya yapılan operasyon olduğunu'', çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Örgütün önümüzdeki günlerde bir eylem hazırlığı içinde olduğunu, ancak İstanbul'da mı yoksa başka yerde mi eylem yapacaklarını bilmediklerini kaydeden Güler, operasyonun da bunu önlemeye yönelik olduğunu vurguladı.

Bu gece başlatılan operasyonun başka örgütlere de yönelik olduğunu belirten Güler, operasyon kapsamında radikal sağ örgütlerin de olduğu hücre evlerinin bulunduğunu kaydetti. Güler, operasyonda yaralanan polislerin tedavilerinin sürdüğünü, yaralı 7 polisten birinin durumunun ''ciddi olduğunu'' bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal operasyonlarla ilgili incelemelerde bulunmak amacıyla İstanbul'a gitti.

NTV Kameramanı ve Bir Vatandaş Vuruldu

Operasyon düzenlenen evden açılan ateş sonucu, olayı görüntülemeye çalışan NTV Kameramanı İlhan Kandaz ile bölgede bulunan bir vatandaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

RTÜK, Başbakanlık yazısı ile çatışmayla ilgili yayın yasağı kararı alındığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim