Kaddafi: Müslüman Olun, Hacca Göndereyim

Libya lideri Muammer Kaddafi, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) düzenlediği Dünya Gıda Güvenliği zirvesi için bulunduğu Roma'da ikinci gecesini 200 kadar İtalyan kızla sohbet ederek geçirdi. Kaddafi, Roma'da Villa Pamphili parkına kurduğu çadırında, gece geç saatlere kadar, yaklaşık 200 hostes kızın sorularını yanıtladı.

Sohbet sırasında İtalyan kızları Müslüman olmaya davet eden Kaddafi'nin, İslam'ı benimseyecek kızları hacca gönderme sözü de verdiği öğrenildi.

Kaddafi, dün İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yle başbakanlık binası olarak kullanılan Chigi Sarayı'nda yediği akşam yemeği sonrasında, ünlü çadırında hostes kızlarla biraraya geldi.

Pazar gecesi de hostes kızlarla buluşan Kaddafi, onlara İslam'ı anlattı. İkinci buluşmada ise Libya lideri kızların kendisine yönelttiği soruları yanıtlamaya ayırdı. Kaddafi'nin, din ve Libya'daki kadınların durumunun yanı sıra İtalya'nın siyasi gündemine ilişkin sorulara da muhatap olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Kaddafi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İtalya'daki okullarda çarmıha gerilmiş İsa figürü ve haç işareti bulunmasını din özgürlüğünü ihlal olarak değerlendiren karara ilişkin soruyu, ''Din, Tanrı ile kul arasında bir meseledir'' diye yanıtladı.

Kaddafi, Libya'da din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmış olduğu görüşünü savunarak, ''Önemli olan dini devlete karıştırmamak. Libya'da hiç kimseyi hilal işareti takmaya zorlamıyoruz. İsteyen taşır, isteyen taşımaz'' diye konuştu.

Sohbet sırasında İtalyanlar ile Libyalıların birbirleriyle evlenmesine sıcak baktığını belirten Kaddafi, ''Bu yeni kuşaklar arasında entegrasyona da katkı sağlayacaktır'' dedi.

Kaddafi, konuklarına Kur'an-ı Kerim'in İtalyanca çevirilerini hediye etti.

Hostes kızlar ilanla bulundu

Kaddafi'yle görüştürülen İtalyan hostes kızlar, Roma'daki halkla ilişkiler ajanslarından birinin yayımladığı duyurulara olumlu yanıt veren adaylar arasından seçiliyor. Yaşları 18-35 arasında olan hosteslere, Kaddafi'yle randevuya katılma karşılığında kişi başına 50-75 Euro arasında ücret ödendiği belirtiliyor. (aa)

Editör: TE Bilişim