İsveç, denizcilikte İzmir ile işbirliği yapmak istiyor

İzmir’de ticari, sosyal ve kültürel etkinliklerini geliştirmek için yola çıkan İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, Ege Bölgesi denizciliğiyle ilgili projelerde işbirliği imkânlarını konuşmak için İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Müdürü ve TURMEPA/DenizTemiz Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede, deniz temizliği ve denizcilik eğitimi başta olmak üzere İsveçli denizcilik firmaları ile İzmir denizcilik sektörünün ticari işbirliği olanakları ile deniz turizmindeki fırsatlar ele alındı. Hatipoğlu, Başkonsolos Hyden’a İzmir ve Aliağa limanları başta olmak üzere bölge limanları ve İzmir denizcilik sektörü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin faaliyetleri, denizci nesil yetiştirmek için Odamızca yapılan eğitim projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. TURMEPA/DenizTemiz Derneği İzmir Şubesi Proje Koordinatörü Saygın Yörük de denizlerimizin ve çevremizin korunmasıyla ilgili yaptıkları eğitim ve projelerden örnekler sundu.

Denizcilik eğitimi ve denizleri temiz tutmaya yönelik projeleri ilgiyle dinleyen Başkonsolos Therese Hyden, İsveç’in de bir deniz ülkesi olduğunu, okyanusların ve denizlerin korunmasının kendileri için öncelik taşıdığını söyledi. Hyden, “Atık yönetimi dikkat ettiğimiz bir konudur. Sahip olduğumuz teknolojiyi sizlerle paylaşabiliriz” dedi. İzmir’de gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projelerinde işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını ifade eden Hyden, sürdürülebilir deniz ve çevre projelerini değerlendikten sonra birlikte projeler gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim