İşte YAŞ Kararları

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesini belirleyen Yüksek Askeri şura tamamlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan kararlar 2014'e kadar komuta kademesini de şekillendirdi.

Ergenekon operasyonlarına bazı komutanların adı karışması ve Deniz Kuvvetleri bünyesinde cunta oluşumu iddiaları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinin en zor Yüksek Askeri Şura'larından birini gerçekleştirdi.

Deniz ve havada değişim

Oramiral Metin Ataç'tan boşalan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na gelen Oramiral Eşref Uğur Yiğit 1945 Yılında Çorum'da doğdu. Bu özelliğiyle deniz kuvvetlerinin başına "Deniz kıyısından olmayan komutan" dönemi yeniden başladı. Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'ndan boşalan Hava Kuvvetleri Komutanlığına Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay geldi. Aksay'ın görevi almasıyla kartalların komutanlığı Karadeniz'den Ege'ye geçti.

Birinci ordu komutanı emekli oldu

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun emekliye ayrıldı. Orgeneral Saygun'un yerine Genelkurmay 2'inci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız getirildi. Orgeneral Iğsız'dan boşalan yere de Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner getirildi.

Çiçek'e terfi yok

"AKP ve Fetullah Gülen'i bitirme planı" çalışmasıyla basının gündemine oturan Kurmay Albay Dursun Çiçek için YAŞ'tan süpriz çıkmadı. Daha önce 2 defa "temdit" alarak beklemeye çekilen Çiçek'in bu durumu süpriz olmadı. Genelkurmay'daki çalışma süresi dolan Çiçek'in kuvvette görevlendirileceği öğrenildi.

3 askeri perosenelin TSK ile ilişkisi irticai faaliyetler nedeniyle kesildi.

Editör: TE Bilişim