İstanbul'un Kurtuluşu Kutlanıyor 
 
İSTANBUL'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı.

Anıta çelenk konulmasıyla başlayan törende, Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Topbaş, Anıt Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

"Ulu önderimiz Aziz Atatürk, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümünü, yine sevinç ve çoşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde hürriyetin, istiklalin, birlik ve beraberliğin önemini milletçe benliğimizde hissediyoruz. Barış ve hoşgörü kenti İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşu, yalnızca İstanbullular için değil, bütün Türk Milleti ve insanlar için bir zaferdir. Bu bayramı bizlere yaşatan siz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Bize armağan ettiğiniz Cumhuriyetin kazanılmasıyla geleceğe yürümenin gururunu yaşadığımızdan hiç şüpheniz olmasın”

Başbakan Erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Farklı kültür ve inançları barış içinde bir arada yaşatan, kıtaları birbirine bağlayan İstanbul, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahiptir” dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Erdoğan, İstanbul'un kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Dünyanın en gözde şehirlerinden ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan İstanbul'umuzun kurtuluş gününde, 1453'teki fetih ruhu ve coşkusu yeniden yaşanmıştır.

Kahraman ordumuzun coşku ve sevinç gözyaşlarıyla karşılandığı, son derece anlamlı olan bu gün, milletimizin destansı istiklal yürüyüşünü de en güzel şekilde taçlandırmıştır.

Farklı kültür ve inançları barış içinde bir arada yaşatan, kıtaları birbirine bağlayan İstanbul, insanlığın ortak medeniyet mirasında çok özel bir yere sahiptir. İnanıyorum ki içinden geçmekte olduğumuz bu zor dönemde insanlığın özlemini duyduğu 'Medeniyetler İttifakı'nın sembol şehri olan İstanbul, yüzyılların birikimini geleceğe taşımaya devam edecektir.

Küresel barışa katkıları giderek artan, 2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyorum.

Bu önemli günde düzenlenen etkinliklerin toplumumuzda tarih, vatan, birlik ve beraberlik bilincini yükseltmesini diliyor, bütün İstanbulluları sevgiyle selamlıyorum.”
 

Editör: TE Bilişim