İstanbul'un İlk Tuneli Açıldı

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak için "7 Tepeye 7 Tünel'' projesinin ilk etabı olan Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hizmete açıldı.

Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'ndeki iki tünelin toplam uzunluğu 7 bin 997 metre. Yeni ''Avusturya Metodu'' yöntemiyle inşa edilen tünel için 900 bin metreküplük kazı yapıldı.

Taban genişliği 11,80 metre olan tünelin yol genişliği 9.5 metre (2 şerit emniyet şeridi), yüksekliği 7,33 metre. Tünel yol kaplaması tamamen yangına dayanıklı ve ışık yansıtması yüksek özellikli beton ile kaplandı. Böylelikle tünelin yangın anında asfalt kaplamasına göre çok daha dayanıklı olması sağlandı.

Tünel tüplerinin tek gidiş yönünde olması ve karşıdan taşıt gelmemesi, kaza riskini büyük bir oranda azaltıyor. Ayrıca henüz çoğu Avrupa ülkesinde bile bulunmayan ''emniyet şeridi'' uygulaması, tünellerdeki güvenlik düzeyini büyük oranda artırıyor.

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli de kısa bir süre sonra hizmete girecek. Dünyada birçok örneği olan şehir içi yer altı karayolu, İstanbul trafiğini önemli noktalarda rahatlatacak.

Editör: TE Bilişim