İstanbul'da yağış alarmı

İstanbul'da yağışların  gece saatlerinde  kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre ,yağışların gece saatlerinde  kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışın Karadeniz'e bakan sahil kesimleri (Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy, Kavacık gibi) ile Anadolu yakasında miktar olarak daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Yağışın bu sabah erken saatlerde Avrupa yakasını, öğleye doğru ise Anadolu yakasını terk etmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada;
AKOM'un Pazar saat 18.30 itibari ile alarma geçtiği belirtildi.

Pazar ve Pazartesi gecesi sabaha karşı öncelikle köprüler ve viyadüklerde buzlanma ihtimali bulunduğu bildirilerek, sürücülerin dikkatli olması istendi. Buzlanmaya karşı AKOM ve Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensorları'ndan (OYMGS) gelecek uyarılara göre müdahale edileceğinin belirtildiği açıklamada, "Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, ilk etapta 350 araç, 700 personel, İSKİ 175 araç 325 personel ile olumsuzluklara karşı sahada görevlendirildi. Ekipler, ana arterler, çevre yolları katılım noktaları köprü ve viyadüklerde hazır bekletilecekler.

Herhangi bir olumsuzluk karşısında ekipler AKOM tarafından sevk ve idare edilecek. Hava koşullarının ağırlaşması durumunda, merkezlerinde bekleyen diğer araç ve ekipler de sahaya sevk edilecek. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 76 istasyonda hazır bekletiliyor" denildi.

Editör: TE Bilişim