İstanbul'da meydan savaşı devam ediyor

Pazar günü AK Parti Kazlıçeşme'de miting yapacak. Ancak Çağlayan meydanındaki sorun, ciddileşerek devam ediyor. Çağlayan'da Pazar günü 3 partinin mitingi var. Saat 10.00'da CHP, 14.00'te Saadet Partisi, 16.00'da da Büyük Birlik Partisi Çağlayan'da miting yapacak.

Ancak CHP'ye yer açmak için miting saati değiştirilen Saadet Partisi bu kararı kabul etmiyor. İstanbul İl Seçim Kurulu'na resmen itiraz dilekçesi veren  İstanbul İl Başkanı Sadettin Karaduman, daha önce ilan edildiği gibi Saadet Partisi'nin Pazar günü saat 12.00'de Çağlayan Meydanı'nda olacağını duyurdu.

CHP'nin eski il başkanı Gürsel Tekin de "CHP olarak sürüldük" ifadesini kullandı.

Çağlayan'ın zorunluluk nedeniyle kabul edildiğini belirten CHP eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Sorun tam anlamıyla çözülmüş değil ama zorunlu hale geldi. Biz Kazlıçeşme için ilk başvuruyu yapan taraftık. Buna rağmen alan AKP'ye tahsis edildi. Vali de, İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. Bir günde iki tane siyasi parti mitinginin olamayacağını söyledi ki, buna itiraz etmedik çünkü farklı gerekçeleri olabilirdi.

Bu durum karşısında, bütün alternatiflere açık olduk. Sultanahmet ve Taksim olabilir dedik. Sultanahmet Meydanı'nı vermemek için, bugün yine bir karar alındı. Zorunlu olarak bu karara saygı duyduk ve Çağlayan'da mitingimizi yapacağız. Bu konuda başka girişimlere bizim açımızdan gerek kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Saadet partisinden ilseçim kuruluna itiraz
Saadet Partisi İl Başkanı Sadrettin Karaduman,  Kağıthane 1. İlçe Seçim Kurulunca, 22 Mart Pazar günü aynı meydanda CHP, BBP ve  partisinin miting yapmasına ilişkin alınan kararın kaldırılması için İl Seçim Kuruluna itiraz ettiklerini bildirdi.

Karaduman, Sirkeci Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini verdikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, itiraza neden konunun, Çağlayan Meydanı'nda yapılması planlanan ve önceden kuraları çekilen Saadet Partisi ve BBP'ye ayrılmış alanın, İlçe Seçim Kurulunca dün CHP'ye de tahsis edilmesi olduğunu kaydetti.

''Çağlayan Meydanı miting alanının 22 Martta üçüncü bir partiye açılmasına, haklı bir gerekçeyle itiraz ettik'' diyen Karaduman, CHP'nin de Kazlıçeşme'deki hakkını savunamayarak, Saadet Partisi öncesinde miting yapmayı içine sindirmesini de eleştirdiklerini söyledi.

''Tabi ki hakkımızı savunacağız. Biz, çok önceden duyurularımızı yaptık. İstanbulumuza çeşitli iletişim kanallarıyla, mitingimizin 22 Mart Pazar günü yine İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu karar doğrultusunda hazırlıklarımızı yaptık. Tüm hazırlıklarımız tamamdır'' diyen Karaduman, alana 3 siyasi parti konulmasına  anlam veremediklerini belirtti.

Belirlenen saatte mitngi yapacağız

Yaptıkları çalışmaların o gün saat 12.00'de meydana çıkmak olduğunu  vurgulayan Karaduman, ''İtirazımızda haklı gerekçelerimiz var. Hukuk çiğnenmiştir. Haklı itirazımızın kabul edileceğini düşünüyoruz. Kararın kaldırılmasını talep ediyoruz. O gün, belirlenen saatte mitingimizi yapacağız'' diye konuştu.

Karaduman, ''Değiştirilmezse bile saat 12.00'de meydanda mı olacaksınız?'' sorusu üzerine, duyuruları o şekilde yaptıklarını ve mitinge katılacak insanların saat 12.00'de meydana geleceklerini, bunun için 1500'ün üzerinde otobüs organize ettiklerini anlattı. Karaduman, ''İl Seçim Kurulu'nun, alınmış olan bu hukuksuz kararı bugün düzelteceğini ve lehimize karar vereceğine inanıyoruz'' dedi.

''22 Mart saat 12.00'de Saadet Partimiz Çağlayan Meydanı'nda büyük mitingini yapacaktır'' diyen Karaduman, ''CHP, başka bir alana giderse mesele hallolur'' görüşünü ifade etti.

Karaduman, 15 dakika içinde CHP'nin alanı tahliye etmesinin mümkün olmadığını da vurgulayarak, ''Böyle bir kargaşaya başta sayın valimiz olmak üzere il seçim kurulunun da izin vermeyeceğini, emniyet birimlerinin de bu konuyu bir kez daha düşüneceklerine inanıyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim