İSPARK'ı Satar Borçlarımızı Öderiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih'te bir düğün salonunda seçmenlerle bir araya geldi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ardından kürsüye çıkan Topbaş, İstanbul'un sorunlarından bahsetti. "Bu şehirdeki yapılar yapılırken Belediyeler de vardı; mimarlar da vardı. Kurgulanırken bu hesap kitaba hiç bakılmadı. Bugün önümüze bu sıkıntılar çıktı"diyen Topbaş önceki dönemde belediyecilik anlamında iyi çalışılmadığını kaydetti.

Ulaşımla ilgili önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Topbaş, İstanbul'a rahatlık ve konfor getirmek istediklerini söyledi. Bugüne kadar 25 katrilyon yatırım yaptıklarını kaydeden Topbaş, Fatih'e yaptıkları yatırımlar toplamının 832 trilyon olduğunu söyledi. Fatih'te bir spor kompleksi ve buz pateni pisti projeleri olduğunu da söyleyen Topbaş, yatırımların yeterli olmadığını belirtti. Topbaş bunun için halktan tekrar yetki istediklerini de yineledi.

İspark'ı satsak borçlarımızı öderiz
Topbaş konuşmasında CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çatan Topbaş, İSPARK'ın değerinden bahsetti. "2 milyar dolar değerinde bir şirket edindik. Bize borcunuz var diyorlar ya? İSPARK'ı keş para olarak satsak, borcu kapatırız. Bizim kurduğumuz bu şirketin değeri 2 milyar dolarlık bir değer. Giderek artan kapalı otopark inşaatlarımız devam ediyor. İşte deniyor ya. Belediyenin borcu var diye. Hiç yoktan bir şirket ortaya çıkardık. 2018 ve 2028'deki borçları trink diye öderiz" dedi.

Editör: TE Bilişim