İşçiler 31 yıl sonra Taksim'de

DİSK Genel Merkezi önünde toplanan kalabalık grup, Pangaltı'ya doğru yürüyüşe geçti. Burada yapılan görüşmeler sonucunda kalabalığı "makul" bulan polis, Taksim'e yürüşe izin verdi.

Bunun üzerine kortej, Taksim Meydanı'na doğru yürüşe geçti. Ancak diğer grubun da kendilerine katılmasını sağlamak amacıyla yavaş yürüyen grup, daha sonra durdu.

Gruba izin verilmesinin ardından kortej, yeniden yürüşe başladı.

Taksim Meydanı'na yürüyen DİSK kortejine ara sokaklardan katılmak isteyen diğer küçük gruplara, polis engel oluyor. Polis, Halaskargazi Caddesi'ne açılan sokaklara barikat kurdu ve korteje katılmak isteyenlere müdahale etti.

Kortejde kimler var?

Kortejde DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin yanı sıra KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türk Tabipleri Birliği Merkez Komitesi Başkanı Gençay Gürsoy da yer alıyor.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Özpolat, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Sacit Yıldız, DTP milletvekilleri Sırrı Sakık ve Sabahat Tuncel, eski kültür bakanı Ercan Karakaş, eski milletvekili Berhan Şimşek ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile CHP'li Gürsel Tekin korteje katıldı.

Server Tanilli de katılıyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Server Tanilli de tekerlekli sandalye ile gruba katılıyor. Tanilli'nin elinde ''Balbay'ın ve Manisalı'nın, tüm aydınlarımızın yanı başındayız'' yazılı döviz bulunduğu gözlendi.

Kortejde, Almanya, Fransa, Suriye ile çeşitli ülkelerden sendika temsilcileri de yer alıyor.

Hak ve Özgürlükler Partisi'ni temsilen kortejde yer alan grup da Türkçe ve Kürtçe ''Yaşasın 1 Mayıs'' yazılı pankart açtı.

Kortejde, Almanya, Fransa, Suriye ile çeşitli ülkelerden sendika temsilcileri de yer alıyor.

Yaklaşık 5 bin kişilik DİSK korteji şuanda Taksim Meydan'ına geldi.

FOTOĞRAFLAR: hurriyet.com.tr

 

Editör: TE Bilişim