İmralı'ya Özel Yat Alınacak

Adalet Bakanlığı, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın 5 mahkum ile birlikte kaldığı İmralı Adası ile Mudanya ve Gemlik arasında deniz ulaşımını daha çabuk sağlayacak özel yat almaya karar verdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından oluru verilen yatın, önümüzdeki günlerde sefere başlaması bekleniyor.

Öcalan,
Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra kapatıldığı İmralı Adası'nda 10 yılı aşkın süre tek başına kaldıktan sonra geçen ay yapımı tamamlanan Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Burada ömür boyu hapis cezasına hükümlü 4'ü PKK'lı 1'i TİKKO üyesi 5 mahkum ile aynı cezaevini paylaşan Abdullah Öcalan, cezaevi koşullarından rahatsızlığını avukatları aracılığı ile iletirken, Adalet Bakanlığı İmralı Adası ile deniz ulaşımını sağlayan Mudanya ve Gemlik Gemport Limanı arasında kullanılmak üzere yaklaşık 300 bin Euro ödeyerek Bursa’da yeni yat satın alacak. Saatteki hızı 64 kilometre olan yaklaşık 15 kişiyi taşıyabilecek bu yatın alınması için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ‘olur’ verdi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman, önceki gün Bursa'ya gelerek, İmralı Adası'na gitti. Kalman, yeni yapılan cezaevi ve Öcalan'ın yeniden yollanması düşünülen cezaevinde incelemelerde bulundu. Genel Müdür, İmralı'dan döndükten sonra yatı görmek ve bilgi almak için satın alınacak firma ile bağlantı kurdu.

Yaklaşık 1000 asker ve Adalet Bakanlığı personelinin kaldığı İmralı Adası'yla
ulaşım Öcalan'ın avukatları ve kardeşlerinin taşınması, askerlerin getirilip- götürülmesi ve ihtiyaçların giderilmesi için Tuzla Kosteri ve zaman zaman Deniz Kuvvetlerine ait fırkateynler ile karşılanıyor. İmralı Adası, Mudanya'ya 29 kilometre, Gemlik Gemport Limanı’na ise 34 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Editör: TE Bilişim