IMF İle İşin Sonuna Geldik Ama...

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmelerde işin sonuna geldiklerini, son noktayı koyduklarında açıklama yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, Rusya'ya resmi ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Şu anda dün de söylediğim gibi, hafta içi ifadem biraz yanlış anlaşılmış olabilir veya ben yanlış ifade etmiş olabilirim. Olay gün, hafta, bu şekildedir. Yani arkadaşlarımız şu anda kesin görüşmeleri yapıyorlar, işin sonuna geldik, diyebilirim. Ama her zaman söylediğim bir şey var: Olursa olur olmazsa olmaz. Bizim öyle herhangi bir endişemiz yok; ama işi (Devlet Bakanı ve

Başbakan Yardımcısı) Ali Babacan başkanlığındaki ekip yürütüyor. Arkadaşlarımdan aldığım rapor, işin sonuna geldik noktasındadır. Onun için noktayı koyduğumuzda açıklamaları size yaparız "

Erdoğan'ın belirsiz IMF açıklaması sonrası bankalararası piyasada dolar alış kotasyonu en yüksek 1,4610 TL'yi gördü.

Açıklama öncesi 1,4570 TL seviyesinden işlem gören dolar kotasyonları, IMF açıklamasıyla 1,4550-1,4610 TL arasında dalgalandı.

Erdoğan, Samsun-Ceyhan petrol boru hattında yeni bir imza atacaklarını belirterek, "İtalya, Rusya, Türkiye arasında çalışma devam ediyor, bu ziyarette neticelendirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye, Samsun-Ceyhan hattına kaynak bulunması için Rus petrol şirketleriyle görüşmeler sürdürüyor. Bazı Rus şirketleri, söz konusu hatta petrol vermek için yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını bildirmişlerdi.

Editör: TE Bilişim