"İlkelerimizde Kırılma Söz Konusu Değildir" 

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'ye son katılımlara ilişkin tartışmalar konusunda ''Bizim ilkelerimizde bir kırılma hiç bir şekilde söz konusu değildir'' dedi.

Baykal, CNN Türk'te ''Ankara Kulisi'' adlı programda "Partiye çarşaflı kadınların katılımıyla" ilgili bir soru üzerine, CHP'de zaten bir çok başörtülü partili ve ailelerinin olduğunu söyledi.

''Başbakan (Youtube'a baksınlar örtülü diye parti toplantılarından çıkarılanların görüntüleri var) diyor'' sözleri üzerine Baykal, ''Bunu ne için söylediğini biliyoruz. Ne demek çıkarılan? Grup toplantılarımızda yer alan insanlar Anadolu'nun gerçeğini yansıtan insanlar. Bu konuda bir tereddütümüz yok'' dedi.


Baykal, ''4 tane çarşaflı insan vardı. O çarşafların bir siyasi simge olarak taşınmadığı ortada. CHP'ye girmeyi içine sindiriyor. Ben ayrıca soruşturdum. Evlerinde de Atatürk'ün resminin asılı olduğu öğrendim. Evlerinde Atatürk sevgisini, saygısını yaşayan bir aile bunlar. (Gayet tabii girebilir) dedik. Girdiler'' diye konuştu.

O kılık kıyafetin, o insanın kafasında siyasi simge değilse bunun anlayışla karşılanacağını belirten Baykal, ''CHP doğal bir iş yapmış, maskeli balo yapmıyor ki'' dedi.

Ertuğrul Özkök'ün dünkü köşe yazısında dile getirdiği, ''Gay grubu partinize katılmak istese yakalarına parti rozeti takar mısınız?'' sorusunun yöneltilmesi üzerine de Baykal, "Ertuğrul Özkök bize hem bu girişim dolayısıyla desteğini veriyor, eksik olmasın, hem de bir somut soru sormuş. Yani ben siyaseti cinsellik sorunları ile hiç karıştırmama anlayışındayım. Yani hiç bir şekilde aklımın kenarından birlikte siyaset yaptığım insanların cinsellik konumu, durumu geçmez. Bunu düşünmeyi bile saygısızlık sayarım" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim