İkinci El Otomobil Alırken Dikkat!

Gelişen teknolojiyle beraber artık otomobil alımları bile internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar vatandaşları tuzağa düşürebiliyor.

İnternette ikinci el otomobil ilanları bulunan siteler aracılığıyla insanları dolandırmayı adet haline getiren kişilere karşı dikkatli olun. Dolandırıların izlediği taktik ise şu:

Fiyatı düşük yazmak ve fotoğraflara temsili ancak gayet temiz görünümlü bir aracı koyuyorlar. Yüksek modelli, temiz görünen otomobili beğenen alıcı, satıcı ile telefon üzerinden irtibata geçiyor. Telefonda alıcı kişi aracın özelliklerini ve aracın temiz olup olmadığını soruyor. Dolandırıcı kişi ise aracın temiz olduğunu istenilen yetkili servise gösterilebileceğini söylüyor. Bunun ardından alıcı kişi satıcıya güvendiğinden aracı kaçırmak istemiyor. Satıcı ise zor durumda olduğunu, satışı kesinleştirip ilanı yayından kaldırmak için alıcıdan bir miktar kaporayı banka hesabına EFT olarak geçirilmesini istiyor. EFT'nin geçildiği andan itibaren alıcı, satıcı ile irtibat kuramıyor.

İkinci el araç alırken;

Kesinlikle güvenmediğiniz kişilere kapora vermeyin. (Yetkili satıcılar, galeriler haricinde)

Aracı beğendiğinizde servise veya tanıdığınız bir tamirciye gösterin. (Satıcının önerdiği hiçbir servis ve tamirciye gitmeyin)

Aracın yedek anahtarını mutlaka alın.

Aracın temiz kağıdı alındıktan sonra noter satışı gerçekleştiği anda aracın bedelini satıcıya verin.

Editör: TE Bilişim