Başbakan Erdoğan Hindistan'a gitti

''Herkes Taşın Altına Elini Koyacak'' 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kimse 'şurada darda duruyor, sıkıntıda olan reel sektöre bir tekme de ben vurayım' diyemez. Finans sektörünün bu noktada çok daha dikkatli adım atması lazım'' dedi.

Erdoğan, Hindistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.Başbakan Erdoğan, ''Dün akşam yaptığınız toplantıda kredileri geri çağırmaları ve faiz oynamaları gerekçesiyle bankaları ve finans sektörünü eleştirmiştiniz ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bu konuda önümüzdeki günlerde devreye girebileceğini söylemiştiniz. Ancak bugün BDKK Başkanı yaptığı açıklamada bankaların, finans sektörünün olumlu bir duruş sergilediğini ve performans gösterdiğini söyledi.

Gözler BDDK'ya çevrilmişken BDDK'dan böyle bir açıklama gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Bir defa BDDK Başkanımızın ifadesi böyle değil. BDDK Başkanımızın ifadesi 'bankalarımız, finans sektörü 2001 krizindeki duruşlarına göre bugün daha olgun bir noktadadır', ifade böyle. Bunu bizzat ben BDDK Başkanından özellikle de dinledim ve kendisinden bunu aldım. Sizin dediğiniz gibi olursa olay farklı olur. 'Kaldı ki BDDK da tavır alacaktır' diye bir konuşmam yok. Tam aksine 'BDDK da bu süreci muhakkak değerlendirecektir' dedim. Niçin? Çünkü denetim, düzenleme tamamen BDDK'ya aittir. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni tabii ki yapıyoruz, yapacağız ki bu ziyaret bunlardan bir tanesidir. G-20 en önemlilerinden bir tanesidir. Bütün bu bölgeleri dolaşacağım. Bütün mesele nedir? Biz bu süreci en hafif zararla nasıl atlatabiliriz, mesele budur ve buna yönelik olarak da ben de koşturacağım. Nerede, ne yapabiliriz? Bunu birlikte, inşallah tabii reel sektör ve finans sektörüyle de birlikte bunları yürüteceğiz. Ama kimse 'ben taşın altına elimi koymuyorum' diyemez. Herkes taşın altına elini koyacak. ''

Editör: TE Bilişim