Hayatımız "Sınav" Oldu

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) ''Hayatımız Sınav'' raporuna göre, bu yıl ÖSYM, MEB ve İçişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavlara 9.9 milyon adayın girmesi bekleniyor.

İSMMMO tarafından hazırlanan ''Hayatımız Sınav'' raporu açıklandı.
Rapora göre, sadece ÖYSM'nin yapacağı sınavlara 5 milyon adayın girmesi beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı sınavlara 4.7 milyon adayın gireceği tahmin ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın yapacağı özel güvenlik sınavına ise bu yıl 200 bin kişinin gireceği öngörülüyor. Böylece bu yıl Türkiye'de yaşayan her 7 kişiden birinin sınava gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. 
Rapora göre, sınavlara giren aday sayısı arttıkça Türkiye'de sınav ekonomisi de büyüyor. YGS-LYS (ÖSS), KPSS, SBS, ehliyet, özel güvenlik sınavı için Türkiye'de harcanacak paranın 4 milyar TL olacağı hesaplanıyor.
İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan da rapora ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'de sınavlar için önemli bir kaynağın sarf edildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
''Eğitim sisteminin bunca sorunu varken, YGS ve SBS yarışında bu kadar çok kaynağın sarf edilmesi gerçekten üzücüdür. İlköğretimde 6'ıncı sınıftan itibaren öğrencilerin merkezi sınavla tanışıp, milyonlarca kişinin katıldığı yarışlara girmesi, hem aileleri hem de öğrencileri olumsuz etkilemektedir. Türkiye'de başarıyı elde etmek bu kadar zor olmamalı.'' (aa)

Editör: TE Bilişim