Hayatımız Giderek 'Sanal'laşıyor

İnternet artık günlük hayatımızın vazgeçilmesi arasına girdi. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de her hafta 18 milyon kişi internete giriyor.

Haftada Ortalama 10 saatten Fazla İnternetteyiz...
Yapılan araştırmalar, ülkemizde internet kullanım süresinin haftalık ortalama 10 saati aştığını gösteriyor. Kısacası internet hayatımızı yavaş yavaş sanallaştırıyor.

Avrupa’da 7., Dünya’da 13. Sıradayız
Türkiye internetle 90’lı yılların sonunda tanıştı. Ancak bu tanışma geç de olsa Türk insanın internete alışması çok da uzun sürmedi. Öyle ki, 2003 yılında 7 milyon olan internet kullanıcı sayısı, bugün 30 milyona ulaşmış bulunuyor. Bu rakamla Türkiye internet kullanımında Avrupa’da 7., dünya da 13. sıraya kadar yükseldi.

Peki, İnterneti Ne Kadar Doğru Kullanıyoruz ?
"İnterneti ne kadar doğru kulanıyoruz?" sorusunun da üzerinde durmak gerekiyor. Bu konuda ilk dikkat çeken nokta, internet başında normalden fazla süre geçirilmesi... Kimi kullanıcılar günlerinin yarısını bilgisayar başında geçiriyor.

Türkiye’de her üç kişiden biri internet kullanıcısı. Ancak kullanım alanları incelendiğinde internetin genellikle bilgi kaynağı olarak kullanılmadığı ortaya çıkıyor.

Türkiye’nin kullanıcı sayısı olarak internet karnesi "pekiyi" olsa da doğru internet kullanımında "sınıfta" kalıyor.

Editör: TE Bilişim