Glokom Yaşam Boyu İzlenmeli

Glokom, tedavi edilmediği takdirde görme kaybına yol açıyor. Glokom, göz içindeki sıvı basıncının, görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde yükselmesiyle oluşuyor.

Ancak yavaş ilerlediği için hastada pek şikayete neden olmayan bu hastalığın ortaya çıkması, biraz da tesadüflere bağlı kalıyor.

Ankara Numune Eğitim ve Araşırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr.Özlem Evren, glokomda en önemli risk faktörünün yaş olduğunu belirterek, uyardı: "40 yaşını geçtikten sonra göz içi basıncı bizim normal kabul ettiğimiz sınırların üzerine çıkmaya başlıyor. 65 yaşına gelindiğinde 6 kat yüksek riski var glokom görülmesinin."

Doç. Dr. Özlem Evren, glokomda erken tedavi ve rutin göz kontrollerinin önemli rol oynadığını vurgulayarak, hastalığın şeker, migren, kortizon ve göz tedavileri görmüş kişileri tehdit ettiğini belirtti.

Doç. Dr. Özlem Evren, "Hastanın hiçbir şikayeti yok. O yüzden hastaları bize getirmiyor. Hastalığı teşhis ettiğimiz zaman gitmiş olan görmeyi de geri getiremiyoruz." dedi ve rutin göz kontrollerinin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim