Genelkurmay Başkanı İle Aramızda Sorun Yok
 
Başbakan Erdoğan "Genelkurmay Başkanı'nın istifasının istenmesi" yönündeki görüşlerin sorulması üzerine "Bu tür şeyler bizi zorda bırakıyor. Başbuğ'la aramızda güven sorunu yok" dedi

Başbakan Erdoğan Erdoğan katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlarken "İrticayla Mücadele Eylem Planı" ve "Islak imza" tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan programda asker-sivil ilişkileri üzerine görüşlerini belirtirken "Bugüne kadar Anayasal bir kurum olarak o da yerine dört dörtlük oturtabilmiş değil. Ama son dönemlerde bu konuda bana göre olumlu gelişmelerin olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Bizim bu 7 yıllık süreç içinde birçok kurumsal değişikliklerin yapılması ve atılan adımlar noktasında, bir defa iktidar-ordu ilişkilerinde çok daha olumlu bir sürecin içine girdik" şeklinde konuştu.

Ordunun çok daha olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Şu son gelişmelerde ben Genelkurmay Başkanımızla görüşmelerimde, kendisinin bu konudaki hassasiyeti çok açık ve nettir. 'Ben hukuka ters bir yapıyı, hukuka ters davranan, gerçekten orduma ve ülkeme zarar verecek bir subayı ordumun içinde yaşatamam', bunu bana kendisi söylemiştir.'' Erdoğan, "Başbuğ ile arınızda güven sorunu olmadığını sizin bu sözlerinizden çıkarabilir miyiz?'' sorusu üzerine, "Hayır. Burada aramızda böyle bir sorun söz konusu değil. Eskiden Başbakan Genelkurmay Başkanı arasında haftalık rutin toplantılar yoktu.

Biz bu süreci başlattık'' diye konuştu. Erdoğan, "Niye istifasını istemiyorsunuz'' sorularının anımsatılmasına karşılık, "Biz de bu tür şeyler karşısında darda ve zorda kalıyoruz'' diye konuştu.

'FÖTR ŞAPKAYI ALIP KAÇTILAR'
 
Başbakan'a, "Askeri bir endişe, hükümeti ortadan kaldırma, Türkiye böyle bir darbenin eşiğinde, yada gölgesinde yada baskı altında çalıştığınız hissiyatı var mı sizde?'' şeklinde bir soru da yöneltildi. Erdoğan "Bir hissin içinde olmadım.

Bundan önce olduğu gibi de kalkıp, bırakıp gitmem. Gereğini yaparım'' dedi. Erdoğan partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi'nde ise şöyle konuştu: "Milletin verdiği iradeyi vicdanı sızlamadan demokrasi dışı gülere teslim eden siyasetçi profilini bu ülke çok gördü. Vesayetçi anlayışla siyaset yapanların milli iradeye demokrasiye nasıl gölge düşürdüğünü bu millet çok gördü. Fötr şapkalarını alıp kaçanları bu millet çok gördü. Biz hayır dedik. Kirli senaryoları elimizin tersi ile ittik."

Editör: TE Bilişim