Erdoğan: IMF’yle gelir idaresi ihtilafı çözüldü

Başbakan'ın gelir idaresi konusundaki görüş ayrılığının giderildiğini açıklaması, IMF ile yeni bir anlaşma olasılığını güçlendirdi.

Başbakan Erdoğan, IMF’nin, vergi idaresinin özerkliğine ilişkin talebinde ihtilafın çözüldüğünü belirterek yeni IMF programının ‘yakında’ olması arzusunu dile getirdi. Wall Street Journal tarafından yayınlanan söyleşide Erdoğan, Türkiye-IMF ilişkilerini de değerlendirdi.

Erdoğan, IMF ile yeni bir programa ilişkin anlaşmaya ‘yakında’ varılmasını istediğini ifade etti.Başbakan’ın bu açıklaması, IMF’yle yeni bir program anlaşması olasılığını güçlendirdi. Yeni bir anlaşma konusundaki en önemli ihtilaf gelir idaresinin özerkliği konusuydu. Başbakan, daha önceki açıklamalarında, bunu kabul etmeyeceklerini belirtmişti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan ve IMF yetkilileri zirve boyunca anlaşma konusunda görüşme olmayacağını ifade etmişti. Başbakan’ın açıklaması, bazı görüşmelerin yapıldığını gösterdi.

Başbakan, WSJ’ye açıklamalarında, gelişmekte olan bazı diğer Avrupa ülkelerinde görüşülen IMF programlarının “çöküşü önleme amacı taşıdığını, Türkiye’deki durum böyle olmadığını, bunun yerine, büyümeyi desteklemek amacıyla bir program gerektiğini de belirtti.

Editör: TE Bilişim