G-20'ler Kriz Önlemlerini Görüştü

G20 ülkeleri ekonomiyi canlandırmak için gerekli tüm önlemleri alacak. G20 ülkelerinin Maliye Bakanlarının Londra'daki toplantısının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, Uluslararası Para Fonu IMF'nin kaynaklarının acilen arttırılması gerektiği vurgulandı.

Bildirgede, G20 ülkelerinin ekonomi ve bütçe alanındaki çalışmalara hız verilmesi konusunda hem fikir oldukları ve çalışmaların IMF tarafından değerlendirileceği belirtildi. G20 ülkelerinin maliye bakanlarının katıldığı toplantıda ise mali kriz ve buna karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıda zor durumdaki ekonomilere ve uluslararası finans kuruluşlarına daha çok parasal destek sağlanması ile bankaların sıkı denetimi gibi konular da ele alındı.

Toplantıda Türkiye'yi Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz temsil etti. Mehmet Şimşek, "Cesur paketlere, cesur açıklamalara ihtiyacımız var. Yoksa güveni nasıl sağlayabiliriz? Bunların olmaması halinde hiçbir zirveden somut sonuçlar alınamaz" dedi.

Editör: TE Bilişim