"Felaket Tellallığı Fayda Sağlamaz"

Başbakan Erdoğan, felaket tellallığı yapmanın ekonomide fayda sağlamayacağını söyledi. İşadamlarına yeni ekonomik paketi anlatan Erdoğan, IMF ile ilişkiler konusunda da çıkara dayalı bir ortaklık bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan, bankaları da uyararak, "faizlerde Merkez bankasına uymazsanız karşınızda bizi bulursunuz" dedi. Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin ikinci beyaz altın ödül töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, son günlerdeki ekonomik gelişmeler ve alınan tedbirlere değindi.

Erdoğan, "Felaket tellallığı yapmanın bu ülkeye faydası olmaz, bu ülkeye kaybettirir. En kritik anda bile benim ülkemin samimi girişimcisi kendine şu soruyu sormalı, 'acaba ben ne yapabilirim?' ama bunu sormuyor beni birisi nasıl ayakta tutar?" dedi.

"Bankalar Merkez Bankası'nın Kararına Uymalı"
Konuşmasında bankaları da uyaran Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Kamu bankalarının dışındaki bankalar da kamu bankalarıyla beraber merkez bankasının aldığı karar bir sinyaldir, bu sinyale uygun adım atmazlarsa karşısında bizleri bulurlar."

"Gır gır geçenler var ama kriz teğet geçecek, en az zarar görecek ülke biz olacağız" diyerek kararlılığını ortaya koyan Erdoğan, günlük ekonomik sorunlara da değindi.

Başbakan, "Kredi kartının mağduru olmaz ben kredi kartı sebebiyle borçlananları kusura bakmayın farklı bir yere koyuyorum ve dürüst gözüyle bakmıyorum. Kullanıyorsan paran kadar kullan, fazlasını kullanmaya hakkın yok, kullanıyorsan bedelini ödersin" dedi.

"IMF'yle Karşılıkla Çıkar Hesabıyla İşimizi Görürüz"
Başbakan Erdoğan'ın diğer bir gündemiyse IMF ile ilişkilerdi.
Erdoğan, "IMF ile masada erteleme gayretiyle değil, karşılıklı çıkar hesabıyla işimizi görürüz. Biz ortak olmadık, 50 yıllık ortağız. 18 stand by anlaşması yapılmış, biz sadece bir. Şimdi sanki IMF bizimle doğru bizimle devam ediyor gibi hava var dürüst olun. İmzayı niye atmıyoruz, çünkü getirdikleri teklifler ülke menfaatlerini tehdit ediyor da onun için..." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, gecede hak sahiplerine ödüllerini verdi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de "yılın bürokratı" ödülüne layık görüldü.

Editör: TE Bilişim