Erdoğan pkk'nın İstediğini Yapıyormuş


Fehmi Koru, Can Dündar'ın NTV'deki "Neden" programında ilk olarak Erdoğan'ın kendisine verdiği cevabı değerlendirdi. "Ben tepkisini normal karşıladım. Neticede başbakanı ve politikalarını eleştirdim. O ise bu politikaları doğru buluyor ki beni eleştirdi” dedi.

Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Obama gibi geldi, Bush gibi oldu" demiş, Erdoğan'dan cevap gecikmemişti: "Sevsinler seni! Yazıklar Olsun!" Ancak Koru susmadı. Bu kez Güneydoğu politikasını eleştirdi. Erdoğan'ın söyleminin yanlış olduğunu söyledi. Hatta daha da ileriye gitti. "Erdoğan PKK’nın istediğini yapıyor” dedi. “Bugünkü söylemle bir şey elde edilemez. Bunlar 1990’larda denendi. Şu son birkaç ay içinde yükselen terörün amacı Tayyip Bey’in bugünkü söylemini sağlamaktı. Terör amacına ulaşmış oldu. Bakın artık terörden bahsetmiyoruz. Geçmişte de böyle olmuştu. Ne zaman terör çözüm aşamasına geldiyse, aynı şey oldu.”
 

Başbakanın tepkisi normal


Koru Can Dündar'ın NTV'deki "Neden" programında ilk olarak Erdoğan'ın kendisine verdiği cevabı değerlendirdi. "Ben tepkisini normal karşıladım. Neticede başbakanı ve politikalarını eleştirdim. O ise bu politikaları doğru buluyor ki beni eleştirdi” dedi.

Uslübunun yadırgamadım

Erdoğan'ın kendisine cevaben söylediği "Sevsinler seni! Yazıklar Olsun!" cümlesi için de şunları söyledi: "Herkes üsluba takılıyor ama ben yadırgamadım. Çünkü başbakanın üslubunu herkes biliyor. Bunu yadırgayanların da onu tanımayanlar olduğunu düşünüyorum"

Erdoğan'ın söylemiyle oy alınmaz


Ancak Fehmi Koru bir polemiği bitirirken diğerini ateşledi Erdoğan’ın Güneydoğu’daki söylemini doğru bulmayan Koru “Herhalde bu yolla oy alacaklarını düşündükleri için bu söyleme gittiler ama çok saf olmadıkça bu yolla oy alamayacaklarını görmek lazım…” dedi.

Seçimin Sonucunu Sakatlayacak


Koru sözlerine şöyle devam etti: “Beni en çok endişelendiren Ak Parti’nin bu söylemle, buna uygun adaylarla gideceği yerel seçimlerde 22 Temmuz başarısını tekrarlayamaması… Çünkü bence Güneydoğu’dan kaynaklanan sorunla ilgili çözüm arayışlarının herkesi mutlu edecek bir sonuca ulaşması için Ak Parti’nin orada sandıkta iyi bir sonucu ulaşması kanaatindeyim…Bu belki de bugüne kadar cesaret edilemeyen pek çok tedbirinin, pek çok yeni adımın da atılmasını gerektirecek. 29 Mart seçimlerinde Ak Parti’nin o bölgede başarılı olmasını istiyorum. Ak Parti bu seçimin sonucunu sakatlayacak bir yolda ise herkesin çaba göstermesi lazım. Ak Parti’nin içindekilerin gerilimi tırmandırmak yerine bu şansı değerlendirmesi lazım.

Editör: TE Bilişim