Fazıl Say'aBremen Müzik Festivali 2008 Ödülü

BREMEN - Piyanist ve besteci Fazıl Say'a, Almanya'nın önde gelen müzik festivalleri arasında yer alan Bremen Müzik Festivali 2008 Ödülü verildi.
Deutsche Bank'ın finansmanını sağladığı festivalin komitesi tarafından her yıl başarılara imza atan sanatçıya verilen ''Müsikfest Preis 2008'', Bremen Belediye Sarayında dün akşam düzenlenen törenle, Deutsche Bank Vakfı temsilcisi Ludwig Blomeyer tarafından takdim edildi.

Say, ödül töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu ödül benim için çok sevindirici. Bremen Müzik Festivali dünyanın sayılı festivallerinden biri. Yılın en iyi ödülünü almak benim için çok sevindirici'' dedi.

Fazıl Say, Frankfurt'ta ekim ayında düzenlenecek, Türkiye'nin onur konuğu olduğu kitap fuarında Nazım Hikmet Oratoryosu'nun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal edilmesini eleştirerek, ''Türk edebiyatını tanıtmak bakımından Nazım Hikmet Oratoryosu büyük önem taşımaktaydı. Benim bestelediğim bir çalışmaydı. Yıllardır bunu bekliyorduk. Ama Kültür Bakanımız iptal etti. Sanata destek olmak lazım, engelleyici olmamak lazım'' diye konuştu.

KaptanHaber.com

Editör: TE Bilişim