Facebook Kullanıcı Bilgilerini Satacak

Kullanıcı sayısı 150 milyonu geçen sosyal paylaşım sitesi Facebook, bu kitleyi paraya dönüştürmeye hazırlanıyor. İsveçli haftalık bilimsel gazete Metro Teknik`in bu haftaki sayısında konu derinlemesine ele alınırken, Facebook`un yakında kullanıcılarının bilgilerini uluslar arası büyük şirketlere pazarlayarak, bu potansiyeli paraya dönüştürmeyi düşündüğünü kaydetti.

Sunday Telegraph isimli gazeteye dayandırılan bir haberde; Facebook`un kurucularından Mark Zuckerberg ve kız kardeşi Randi`nin, kullanıcı bilgilerini satma projesini büyük şirketlere açtığı ve onlardan olumlu tepkiler aldığı ifade edildi. Pazarlanan projenin işleyişi ise şöyle olacak: Büyük şirketler Facebook`tan kendi ürünlerini tanıtmak için kitle grupları seçecek ve Facebook onlar için araştırmalar yapacak. Pazarlamanın daha hangi boyutlarda olacağı ve bilgilerin daha nasıl pazarlanacağı konusunda ise net bir bilgi verilmedi. Bu tür haberlerin duyulması ise Facebook kullanıcısı İsveçli bazı gençlerin tepkisine yol açtı.

Sürekli olarak yeni insanların siteye üye olması ve hafıza konusunda maliyet artarken, son günlerde Facebook`un büyük bir mali kriz içinde olduğu yazılan haberde, sadece 2008 yılında 30 milyon Dolar hafıza alanı satın alındığı bilgisine yer verildi. Bu alanın bile hızla tükendiği ve buna sebebin ise kullanıcılarca yüklenen fotoğraf ve videoların hacmi olduğu belirtildi. Ayrıca Facebook`un aylık 1 milyon Dolarlık elektrik faturasının olduğu yazılan haberde, Facebook`un bu maliyetleri kullanıcılar üzerinden karşılamayı düşündüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim