Evren GATA'ya Kaldırıldı

Evren’e ilk müdahaleyi eve gelen sağlık ekibi yaptı. Universial Hospital Bodrum Hastanesi’ne kaldırılan Evren’in nabzı ve tansiyonun düşmesi üzerine acil serviste müdahale edildi. Kalp pili de takılan Evren’in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Evren gece yarısı Ankara'ya sevkedildi

Evren'in rahatsızlığı üzerine sağlık durumunu incelemek üzere Ankara GATA'dan hareket eden askeri ambulans uçaktaki 4 askeri doktor, iki anestezi uzmanı, bir kardiyolog ve bir gastrolog saat 00.45’te hastaneye geldi. Askeri doktorların hastaneye gelişi sırasında Evren’in kızı Gülay Evren’in de hastaneye geldiği ve doktorlarla birlikte yoğun bakım ünitesine girdiği görüldü. Gülay Evren gazetecilerin yoğun ilgisi üzerine “Arkadaşlar merak edecek ve büyütülecek bir olay yok, soğukkanlı olalım” dediği duyuldu.

Kenan Evren GATA’dan gelen Prof. Dr. Sedat Köse ve Prof. Dr. Ahmet Uygun yönetimindeki GATA ekibi ile birlikte saat 01.10’da ambulans ile hastaneden alınarak Milas- Bodrum Havalimanı’na götürüldü. Evren’in hastaneden çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Evren’in götürülüşü sırasında kızları da ambulansın arkasından otomobil ile havalimanına gitti. Evren’in askeri özel uçağı saat 02.00’de Ankara’ya hareket etti. Kızı Gülay Evren hastane çıkışında yaptığı açıklamada “Babamın durumu ve tetkikleri iyi, inşallah daha iyi olacak” dedi.

GATA'ya götürüldü

Kenan Evren, uçağı Ankara'ya indiğinde burada bekleyen bir ambulans ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) götürüldü. Evren'in bulunduğu ambulans, eskortlar eşliğinde saat 03.50'de Gülhane Askeri tıp Akademisi'ne giriş yaptı.

Editör: TE Bilişim